Galibi

Het Galibi natuurreservaat ligt aan de noord-oost kust van Suriname en heeft een oppervlakte van 4000 hectare. De naam Galibi is een verzamel naam voor twee inheemse dorpen namelijk, Christiaan Kondre & Langaman Kondre.

Galibi behoort tot een van de bealngerijkste legstranden voor de zeeschildpadden in de West-Atlantische regio. Deze legstranden staan bekend om de grote populaties van lederschildpadden.

Vanuit Paramaribo vertrek u met de auto of bus naar Albina. Voordat we Albina bereiken maken we stop op Moiwana. Daar verteld de gids u overdat gebied en bekijkt u de monumenten die er staan zijn gevestigd. Hierna rijden we door naar Albina. Op Albina aangekomen maakt u de oversteek naar Galibi. Dit is een bootreis van +/- 2 uren.

Op Galibi krijgt u een rondwandeling van het dorp en in de avond uren gaat  u samen met de gids de de boot in op langs het strand te varen opzoek naar de schildpadden. Bij het spotten van de schildpadden stapt u uit en dan kunt u het heel proces van dichtbij bekijken. Let wel luister goed naar de instructies van de gids voordat u de schildpadden benadert.

Op dag 2 heeft u nog wat tijd om leuke souveniers te kopen bij de lokale bewoners. Hierna vertrekken we naar Frans Guyana, Saint laurent. Op Saint Laurent krijgt u een kleine rondwandeling waarbij u:

  • een bezoekje aan de markt brengt (alleen op de woensdag en de zaterdag is er markt)
  • kunt shoppen in een van de grote supermarkten “Super U”
  • bezoekje aan de bagno. Tegen bijbetaling kunt u een rondleiding binnen krijgen van een van de lokale gidsen.

Hierna keren we dan terug naar Albina en dan stappen we de bus in terug naar Paramaribo.