Blanche Marie – Apoera

De Blanche Marie watervallen werden 1897 herontdekt door de voormalige districtscommissaris van Nickerie: luitenant Van Drimmelen. Hij vernoemde de watervallen naar zijn vrouw: blanke Marie.  Rondom de Blanche Marie watervallen vindt u de Eldorado watervallen. De watervallen bevinden zich op ongeveer 300 km afstand van Paramaribo en zijn gelegen aan de Nickerierivier.

Tijdens de 300 km lange reis, doorkruist u de jungle van Suriname. Aangekomen bij de Blanche Marie watervallen, bevindt u zich midden in de ongerepte natuur. Hier kunt u genieten van één van de grootste watervallen in Suriname. Het gebied staat bekend om zijn prachtige flora en fauna. Tijdens de reis kunt u allerlei diersoorten tegenkomen: van bruine apen tot uilen en raven. In dit gedeelte van de jungle leven 8 apensoorten en tot wel 200 verschillende vogels.

Apoera:

Het dorp Apoera ligt aan de Corantijnrivier en wordt bewoond door de inheemse bevolking van Suriname.

Aanvankelijk was Apoera bedoeld als zeehaven. Door binnenlandse oorlogen en uitblijvende interesse van bauxietbedrijven zijn deze plannen echter van tafel geveegd.  In het dorp bent u getuige van de gebruiken en cultuur van de inheemse bevolking. Ook zult u verschillende ambachten zien.

Dit is een tour dat u zeker gedaan moet hebben, een onvergetelijke avontuur.